Vyjadrenie k účinkovaniu Mareka Slováka v našom drese

To čo sa ešte v závere minulej sezóny zdalo ako sci-fi, sa v predsezónnom období stalo realitou.
Áno, Marek Slovák, za tie roky tak kontroverzná postava medzi banskobystrickými fanúšikmi, zrazu mal obliecť dres s baranom na hrudi.

Autor foto – Maroš Búrik

Pokračovanie článku pod reklamou

????????????S príchodom jesene je naša pleť zvädnutá vplyvom vonkajších faktorov, ale aj vďaka jesennej únave. Často sa stáva, že…

Uverejnil používateľ Max Cosmetic Piatok 4. októbra 2019

Táto skutočnosť rozdelila fanúšikov v Banskej Bystrici na dva tábory. Jedni mali radosť z kvalitnej posily na zápasy CHL a prítomnosť skúseného borca v našom tíme brali všetkými desiatimi, iní sa s touto skutočnosťou nevedeli stotožniť. Našli sa aj takí, ktorým to bolo ukradnuté.
Nielen široká fanúšikovská obec, ale aj fanklub ostal rozpoltený na dva tábory.

S Marekom Slovákom nás spája pestrá minulosť. Keďže ako líder rivala z Nitry išiel v zápasoch proti Bystrici vždy na 100%, svojim spôsobom hry, ale aj vystupovaním voči nám, fanúšikom, to bolo z jeho strany často až za hranou. Nepomohol si ani nešťastnými vyjadreniami voči osobe Michala Handzuša. Postupne si Marek znepriatelil banskobystrické publikum a neraz sa stal terčom našich slovných atakov.

Nebudeme sa hrať na neviniatka, za tie roky sme mu pekne nakladali a častovali ho nevyberanými slovami, na čo Marek zvykol reagovať nešportovými gestami voči tribúnam.
Proste Slovák bol vždy náš „obľúbený“ hráč, ktorému sme to dali vyžrať pri každej príležitosti.

Zrazu sme sa ocitli v situácii, že mnohými tak nenávidený „cigáň“, ako sme ho často častovali, sa ide biť za náš klub a za naše mesto. V zápasoch von hral dobre, ľudia mu nemali čo vyčítať. Zrazu však mali prísť domáce vystúpenia so Slovákom v zostave a my sme sa museli postaviť k otázke- ako zareagujeme.

Mohli sme byť chrapúni a vypískať ho, či dať mu inak najavo svoju nepriazeň. To sme však nechceli, veď sme verní fanúšikovia a našich vždy podporujeme! Ďalšou, už vyššie spomenutou skutočnosťou bolo, že ani vo fanklube neboli jednotné názory a našlo sa veľa takých, ktorí nevideli problém v tom, že Slovák oblieka náš dres.

Preto sme sa rozhodli, že na Mareka nebudeme ani pískať, no ani ho podporovať. Proste sme sa rozhodli ho ignorovať. Veď, ako sa aj ukázalo, išlo len o krátku epizódku v našom drese. Brali sme to ako ideálne riešenie situácie, ako sa vraví- vlk ostal sýty a aj ovca celá.

Pred domácimi vystúpeniami sme oslovili ľudí z časomiery s požiadavkou, aby v prípade, že Marek Slovák bude mať podiel na góle, hlásili jeho meno normálne. Teda bez toho, aby sme my museli odkričať jeho priezvisko, tak ako to býva na našich domácich zápasoch zaužívané. Chceli sme predísť situácii, že náhodou časomiera zahlási „MAREK“ a jeho priezvisko odkričí sotva polovica fanúšikov.
A najmä sme chceli predísť nejakým zbytočným hádkam a nedorozumeniam v našich radoch- Slovák nám za to nestojí.

Čo čert nechcel, tak Marek mal podiel na góloch v obidvoch domácich vystúpeniach. Časomiera však dodržala na čom sme sa dohodli a všetko prebehlo podľa vopred dohodnutého scenára.

Tento článok je vlastne ako vysvetlenie danej situácie, keďže mnohí diváci sa čudovali prečo tomu tak bolo počas vyhlasovania gólov. Priznáme sa, že ani ľudia z časomiery s tým neboli stotožnení, no pre pokoj v rodine súhlasili a vyšli nám v ústrety.
My sa týmto článkom chceme verejne poďakovať ľuďom z časomiery, že si vážia, nás, aj našu spoluprácu, že nás vyslyšali a vyhoveli našej požiadavke. Veľmi si vážime toto gesto a ĎAKUJEME.

V dnešnom zápase už Marek za nás nenastúpi. Mnohí veríme, že budúcnosti tiež nie. Samozrejme, sú aj takí, ktorí by hráča jeho kvalít medzi nami radi ešte uvideli.

Marek Slovák bude stále kontroverznou postavou pre banskobystrického diváka, jeho krátkou epizódkou v našom drese sa možno pohľad niektorých fanúšikov naňho zmenil, no je nás mnoho takých, ktorí nezabúdame. Každopádne, Marekovi ďakujeme za to čo pre nás odviedol počas zápasov CHL.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

Platforma na správu súhlasov od Real Cookie Banneru